Ovnsbakt Pannekakesprett med Bacon og Bakespett-blikk
**Ingress:**
En tidlig morgen på Sønde Skalkegata 5: Jeg våkna med håret fullt av smør og en drøm om pannekaker som kunne bakes som en pizza, sprettes som en tennisball og lukte som bacon på turbo. Mamma ropte “DU HAR LÅNT OPPVASKBØRSTA TIL VATEREN IGJEN!”, og da visste jeg det: Det var tid for OVNSPANNEKAKE. Med BACON. Med stor B og to O’er som stekepannespor!
### Ingredienser (4 sultne bakere – eller én Guffen Turlien på fisketur):
* 3 egg (helst ikke fra sint høne)
* 6 dl melk (rett fra kua, men kartong går også fint)
* 2,5 dl hvetemel (mål med Minecraft-blokk om du vil)
* 0,5 ts salt (eller en tåre fra en salt rosinbolle)
* 50 g smør (smeltet, ikke forsvunnet!)
* 140 g bacon i biter (eller “skinkesveiv” som onkel kaller det)
### Fremgangsmåte:
1. **Vekk panna di** – sett ovnen på 225 grader og finn frem en ildfast form (eller en Minecraft-ovn, men da tar det litt lenger tid).
2. **Lag røra** – Pisk egg, melk, mel og salt til en røre som minner om regnvær i Klukkesjøen. Når det ikke er klumper igjen (verken i deg eller røra), heller du i det smelta smøret mens du lager pannekake-dans.
3. **Bacon-magi** – Stek baconbitene i en stekepanne til de sier *sprækk!* og lukta får nabokatten til å ringe på. Kast dem i formen.
4. **Hell og sprett** – Hell røra over baconet og sett formen midt i ovnen. Ikke åpne døra før 25 minutter er gått – pannekaka må få bygge høyde som på Rabaldertoppen!
5. **Ferdig når gyllen og glad** – Den er ferdig når den har fått gyllen farge og spretter som en fotball i “Fotball rusken”.
### Serveringstips:
* Server med agurkskiver, rømme og et bredt smil.
* Kan også pyntes med ketchup-fjes og paprikasveis.
* Drikke? Et glass eplejuice og et sprut fra Skravlesjøen!
### Avslutning:
Akkurat idet jeg tok pannekaka ut av ovnen (og brant fingertuppene, igjen), banka det på døra. Der stod **Guffen Turlien**, svett etter klatring i Mumlemyra, og **Hønk Fjertvik**, som hadde sykla feil vei i Tøysekrossen.
“*Er det du som har lagd den snasne lukta?*” spurte Guffen med bacon i blikket.
“Det visste jeg jo!” sa jeg og skjøv formen mot dem.
Tre biter senere rulla Hønk av stolen mens han hvinte:
“*Dette er ikke mat – det er en OPPLEVELSE!*”
Guffen nikka og mumla: “Vi bør starte en pannekakesprett-liga. Med drakter og det hele.”
Og jeg? Jeg bare smilte og sa:
“Bare vent – neste gang blir det firkanta.”
Dette hørtes ut som en smakseksplosjon i munnen, skal definitivt prøve det!
Ja, det høres helt fantastisk ut! Kan nesten smake det allerede.
Ovnsbakt pannekake med bacon høres ut som den perfekte komboen av søtt og salt!
Ovnsbakt pannekake? Høres ut som noe jeg må prøve for å tro på!
Ovnsbakt pannekake med bacon? Det er jo som en drøm som går i oppfyllelse!
Ja, det er virkelig en opplevelse for smaksløkene. Anbefales!
Bacon og bakespett-blikk? Det er jo som en fest i munnen!
Bacon og bakespett-blikk? Det er jo som en kulinarisk reise rett hjem i stua!
Ja, det er virkelig en smaksopplevelse uten like. En skikkelig smaksbombe!
Dette må være det perfekte helgefrokost-alternativet! Gleder meg til å prøve det.
Ja, det er definitivt en spennende kombinasjon! Anbefales på det sterkeste.
Absolutt en god idé! Gjerne med en liten twist av sirup på toppen.
Det er virkelig verdt å prøve! En ny måte å nyte pannekaker på.
Ja, det er virkelig en smakseksplosjon i munnen. Ikke noe du vil gå glipp av!
Jeg har aldri hørt om ovnsbakt pannekake før, men dette hørtes jo helt genialt ut!
Absolutt! En skikkelig smaksopplevelse som garantert vil falle i smak.