Av Kåre Bjarne Felgen – Hovedoppfinner & katastrofekoordinator i Felgheim
Rabalder på Rabaldertoppen
Etter ein litt for eksperimentell ettermiddag med termisk karamellpudding og ein ombygd parasoll, har Pjuskeby fått sitt første Sprutis-uhell. Det starta som ein uskyldig ide: lanser rakettis frå toppen av Rabaldertoppen for å tilby “iskrem med utsikt”. Problemet? Vindretning og lattermilde barn. Resultatet? 17 jordbæris i tørkestativ, 4 i prestens postkasse og éin som visstnok landa i Fesk & Fjas sitt rekekabinett.
Pjuskeby Vaktpatrulje (tullenavn: Kork laget) meldte at ingen personar blei alvorleg ramma, bortsett frå ein eldre kar i knestrømper som fekk vaniljeflekk i sideskillet.
Dette vidunderet løser iskø-problemet ein gong for alle! Sånn fungerer det:
Sprutis™ består av ein kombinert iskremkompressor og lavtrykk-lanseringsmodul, inspirert av gamle tømmerfløterraketter frå Smatteskog Naturreservat. Ved hjelp av solvarmet vanntrykk, ladar maskinen seg sjølv når sola skinn. Ein justerbar kjegleformet katapult (lånt frå Guffen Slafsen sitt frimerke-kasteprosjekt) slengjer isen av garde mot mål basert på GPS og smaksvalg.
Du trykker “sjokolade” – bang! – den kjem flygande. Problemet? Vind. Latter. Og folk som ropar “ta imot!” uten å meina det.
Lokale reaksjonar og uønska pålegg
Gudrun Fjaselstad frå Troll laget meiner maskina er “ei åpenbaring i dessertdistribusjon” og har krevd den installert utanfor Fjas & Fjong Frisørsalong. Samtidig har Bibbi Plastikkbøtte frå redaksjonen testa apparatet og konkludert med at “fløyelsmyk vanilje i panna gjer underverk for hodebunnen, men bør ikkje erstatte shampoo.”
Etisk iskremdistribusjon er no oppe til debatt i Pils bataljonen, som meiner alle is må lande på godkjent fat.
CTA – Slik får du ein is i fleisen du òg:
Bestill Sprutis-appen i dag og rope «SKYT MEG!» frå nærmaste ås – vi garanterer treff, eller så får du dobbel dose pistasj.
TikTok-Reels-oppsummering
💥IS FRA HIMMELEN? Pjuskeby får rakettis rett i fjeset! 🍦 #sprutis #iskremkatastrofe #rabaldertoppen #PjuskebyOppfinnelser
Avslutning: Når alt fryser til kaos
Etter femten ekstra is-landinger i peonbedet til ordførarens svoger, erklæres Sprutis™ ein uoffisiell suksess – i det minste i form av latter og behov for serviettar. Pjuskeby held fram med å presse grensene for kva som er praktisk og kva som er tullete. Som me seier i Felgheim: Alt som går på trykk, kan gå på trynet – men jammen smakar det godt!
Kilder
– Rabaldertoppen Lokallagsnotat 2025 (papirrull funne i busk) – Bibbi Plastikkbøtte sin håranalyse (uoffisiell shampoojournal) – Troll laget sin dessertpolicy (spikra på løvetannblad)
Herregud, nå har iskremen gått amok! Hva blir det neste, sjokoladen på rømmen?
Iskrem på rømmen? Det er jo helt sjokoladeaktig!
Iskrem på avveie? Det høres ut som en skikkelig søtsak!
Hva skjer, er det iskremen som har fått bein å gå på?
Iskrem på rømmen? Det er jo helt sjokoladefabrikkaktig!
Iskrem på avveie? Det er jo helt bananas!
Iskrem på rømmen? Det er jo helt sjokoladefantastisk!
Iskremen har rømt? Det er jo helt absurd, hvem stikker av med iskrem liksom?
Iskremen har rømt? Det er jo helt absurd, hvem stikker av med iskrem liksom?
Hva skjer, er det iskremen som har fått bein å gå på?
Iskrem på avveie? Det er jo helt sjokoladeaktig!